Vijesti

Igor Šimunčić najavljuje 15. kolo Superlige

objavljeno: | 16. 2. 2024. | 12.29

 

Igor Šimunčić, iskusni trener koji je u samo nekoliko sezona od novaka u Superligi odbojkašica napravio respektabilan u domaćim ali i regionalnim, pa i europskim okvirima, najavljuje 15. kolo Superlige odbojkašica:

KELTEKS – NEBO, subota 17. veljače u 20.00 sati

Dva protivnika koji se dosta dobro poznaju, igraju i dosta pripremnih prijateljskih utakmica tako da je zadnje dvije sezone bilo pobjeda jednih i drugih tako da u pravilu može biti neizvjesna utakmica ali, ulazimo polako u fazu kad  je domaći teren onaj na kojem se ne smije gubiti utakmice. Karlovac sigurno zbog domaćeg terena ima  određenu prednost a i kvaliteta je lagano na njegov strani a i u njihovom zadnjem službenom susretu Kelteks je pobijedio s 3:0. Uz to i teško je znati kadrovsku situaciju, Nebo je zadnju utakmicu igrao bez dvije igračice iz postave tako da ima neke nedostatke. Očekujem tvrdu utakmicu a i pobjedu domaćina.

RIBOLA KAŠTELA  - DINAMO, subota 17. veljače u 17.00 sati

Na svakog protivnika se pripremamo na potpuno isti način tako je i za Ribolu Kaštelu. Imamo maksimalno poštovanje prema treneru, ekipi i klubu ali naravno, imamo svoju računicu i to je pobjeda. Želimo ostati pri vrhu tablice a za to nam nisu dovoljne samo domače nego i pobjede u gostima. S druge strane Ribola je pokazivala neke određene slabosti u zadnjih nekoliko utakmica, no na zadnji u Karlovcu ipak su se malo digli međutim napravili smo dobru analizu, spremni smo a ono što je najbitnije zdravi smo i očekujem našu pobjedu.

BRDA – ENNA VUKOVAR, subota 17. veljače u 18.00 sati

Vrlo, vrlo neizvjesna utakmica, Brda se dižu što smo u zadnjem kolu i mi osjetili na svojoj koži. Neću reći da je Vukovar u nekom padu već jednostavno traži i tražit će iz kola u kolo utakmice za pobjedu. Imali su tešku utakmicu sa Splitom uz zadnjem kolu, igrali su pet setova, ali su pobijedili. Isto tako u međusobnim susretima Brda nemaju izbora, moraju pobijediti žele li nastaviti  borbu za opstanak u ligi a  Vukovaru je to jedna od meč lopti za ostati u ligi. Biti će vrlo neizvjesna utakmica ali obzirom na trenutno formu ipak dajem blagu prednost Brdima.

SPLIT – DON BOSCO, nedjelja 18. veljače u 17.00 sati

Još jedna utakmica u kojoj pobjeda vrijedi ne dva nego četiri boda. To su međusobni konkurenti za opstanak u ligi. Prva utakmica u Zagrebu se igrala na pet setova i ne bi me čudilo ako će i ova. Prognozirati pobjednika u ovoj utakmici je jako teško, ekipe su izuzetno izjednačene, Split je nešto borbeniji, Don Bosco nešto uigraniji ali mislim da bi na kraju individualna kvaliteta Hane Čuture mogla presuditi ovu utakmicu.

OSIJEK – MARINA KAŠTELA, subota 17. veljače u 16.00 sati

Osijekov niz pobjeda je sada već respektabilan i s te strane budući da igra kod kuće moglo bi se reći da  ima blagu prednost. No, s druge strane Marina Kaštela iz kola u kolo pokazuje svoju kvalitetu, ima svoju računicu i u ovoj utakmici a to je da održi priključak za treće mjesto. U slučaju poraza već bi se Osijek odlijepio na osjetljivu razliku od dvije pobjede u borbi za treće mjesto i to je onda relativno teško hvatati.  Zato je teško prognozirati tijek ove utakmice, protivnici su dosta ujednačeni i  takva će biti i utakmica, četiri ili pet setova, ali na čiju će stranu ići pobjeda vrlo teško je reći.

RIJEKA – MLADOST, nedjelja 18. veljače u 18.00 sati

Mladost neće ništa prepuštati slučaju, ići će maksimalno u toj utakmici. Prednost Rijeke je  da u ovakvim utakmicama može igrati rasterećeno a tada je najbolja. To joj može biti vjetar u leđa. Sjetite se lani utakmice u Kupu gdje je Rijeka držala Mladost u šahu dobra tri seta u Rijeci, prema tome tko god ide u Rijeku mora biti oprezan, mora odigrati ići maksimalno. Siguran sam da Mladost i hoće imati taj stav ali ipak će nešto ovisiti o tome s koliko  smislenosti i žara će Rijeka ući u to utakmicu. Ako se Rijeka preda u startu biti će to laganih 3:0 za Mladost ali ako se postavi da želi igrati kako treba može tu biti malo gušče ali ipak je Mladost ta koja će na kraju pokazati svoju kvalitetu.

 

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem