Vijesti

MALENE POTVRDILE SVOJ ODBOJKAŠKI PRIMAT U KAŠTELIMA

objavljeno: | 28. 1. 2019. | 9.36
Foto

 

Utakmica između dviju superligaških kaštelanskih ekipa oduvijek je privlačio posebnu pažnju . Njihov međusobni posljednji susret u ovoj sezoni, napunio je Gradsku dvoranu u Kaštel Starom.

Kaštela su zaista Grad odbojke, jer osim duge tradicije rijetko gdje ćete naći i publiku koja zna i uživa gledati ovaj sport.

Iako se znalo da rezultatski, bodovi  iz ovog ogleda ništa ne mijenjaju jer Malene su već ranije osigurale mini ligu za prvakinje, plasiravši se među četiri najbolje ekipe, a Marinke nastavljaju svoje natjecanje u donjem domu, gdje će se natjecati u mini ligi za opstanak, ništa na terenu nije ukazivalo na to, jer gradski derbi je oduvijek bio posebna motivacija kaštelanskim odbojkašicama.

Međutim, sva tri seta imali su isti scenarij, Malene su kontrolirale utakmicu i dozvoljavale su protivnicama da im se samo na kratko približe. Malo su promijenile uloge  i nakon višegodišnje dominacije OK Marine Kaštela,  starije susjede OK Kaštela  preuzima palicu vodećeg odbojkaškog kluba pod Kozjakom.

Trener Grgantov pored već standardno odličnih Stanović, Matas, Prkačin,  koje smo imali prigode gledati u ranijim sezonama, lagano stvara  neke nove malene:  Ninčević, Kurtović, Glavina, Rodin, Ljulj, Karaula, Sudar, Stojan,Vatrov, ali naravno uz pomoć povratnice Vukić, koja se upravo iz redova Marinki vratila u svoj matični klub odakle je i potekla.

Susret je završio rezultatom 3:0 za domaću ekipu, a domaćin je ovaj put bio OK Kaštela.

S nestrpljenjem očekujemo nastavak odbojkaškog prvenstva, jer u odbojci se nikad ne zna. Malene jurišaju prema gore, imaju pet pobjedničkih utakmica u nizu, očekuju ih susreti s OK Rijeka, OK Olimpik i naravno OK Mladost, koju su jedino kaštelanke uspjele donekle razdrmati.  Rekle su da  nikome neće biti lako igrati pred domaćom publikom i to vjerujemo ako će posjećenost biti kao u večerašnjem susretu.

OK KAŠTELA – OK MARINA KAŠTELA 3:0 ( 25: 19; 25:17; 25:20)

OK KAŠTELA: Ninčević, Stanović, Prkačin, Ljulj, Rimac, Rodin, Glavina, Papić, Kurtović, Sudar, Matas, Stojan, Vukić. Trener: Zoran Grgantov

OK MARINA KAŠTELA: Karadža, Botić, Subašić, Šolić, Rpžić, Teklić, K. Zdilar, Ćupić, Jureta, J. Zdilar, Terezievska, Parčina, Brakus. Trener:  Milorad Krunić.

 

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva i povezivanja s društvenim mrežama. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Razumijem