Vijesti

UVJERLJIVA POBJEDA MLADOSTAŠICA

objavljeno: | 16. 10. 2017. | 9.18

 

U drugom kolu Superlige za žene odbojkašice Mladosti uvjerljivo su svladale ŽOK Nova Gradiška s 3-0 (25:17, 25:16, 25:16). Nakon utakmice razgovarali smo s trenerom Mladostašica Sašom Ivaniševićem.

Više pročitajte ovdje 

Pobjeda je ostvarena vrlo uvjerljivo. S čime ste zadovoljni, a što smatrate da treba još popraviti u igri vaše ekipe?

Možda je rezultat takav da se stječe dojam o lako dobivenoj utakmici međutim smatram da je Nova Gradiška odigrala vrlo dobru taktičku i  discipliniranu utakmicu za razliku od nas. Servis i napad su nam na vrlo visokim postocima i to je očekivano za nasu ekipu s obzirom na profil igračica koje imamo no međutim nismo obrambeno, a pogotovo  blokerski pokazali ono što moja ekipa može i što smo  najviše radili na pripremama. Vjerujem da je tome razlog što nam je ovo prva domaća utakmica i naravno bila je prisutna neka pozitivna trema za razliku od utakmice 1.kola kod Kaštele DC gdje su obrana, a pogotovo blok sjajno funkcionirali.

Ove sezone roster igračica je dosta promijenjen u odnosu na prošlu sezonu. Jeste li se uigrali? Kako su se nove igračice snašle u klubu?

Zadržali smo okosnicu startne postave od prošle godine i pojačali se sa igračicama koje igrački, a i karakterno odgovaraju maksimalno našoj ekipi. Mislim da su se cure odlično snašle i opravdale već sada njihov dolazak kod nas. S obzirom na to da su nam se neke cure kasnije priključile jer su bile sa seniorskom reprezentacijom nismo još posložili sve detalje u našoj igri ali vjerujem da će s vremenom igra biti sve bolja.

U posljednje dvije utakmice osvojili ste maksimalnih 6 bodova, u sljedećem kolu gostujete kod novog superligaša OK Olimpik. Kakva su očekivanja?

U ove prve dvije utakmice pokazali smo dva različita lica iako je rezultat na kraju bio identičan. Mislim da je Olimpik jača ekipa od Nove Gradiške i Kaštele Cemex pogotovo kad igraju u svojoj dvorani. Agresivan servis i požrtvovnost u obrani je glavna karakteristika igre njihovih igračica. Osobno jako dobro poznam  kvalitetu skoro svih  igračica koje nastupaju za Olimpik jer sam kao trener Fortisa radio s tim djevojkama. Očekujem jednu jako dobru i zanimljivu utakmicu  što smatram odličnim za zagrebačku odbojku no međutim nama je sad fokus na utakmicu kupa u srijedu protiv OK Kostrene u Kostreni.

Izvor: HAOK Mladost

Ovo web-sjedište koristi tehnologiju kolačića (eng. cookie) s ciljem omogućavanja boljeg korisničkog iskustva, povezivanja s društvenim mrežama i praćenja posjećenosti. Kolačiće možete onemogućiti u postavkama internetskog preglednika, ali to može dovesti do prestanka rada nekih funkcionalnosti. Ovdje možete pročitati više o Politici kolačića ovog web-sjedišta. Razumijem